Utvecklingen mot ett teknokratiskt samhälle

Chongqing – experimentstad för massövervakning i Kina. Foto: Wikimedia Commons.

Hösten 2017 gjorde Håkan Juholt, som numera är ambassadör på Island, ett uppmärksammat Corgi 55201 Diamond T Ballast x2 24 hjul Girder Tjärnväger Ltd Ed nr. 0004 av 8200: Han hävdade att Sverige håller på att förvandlas från demokrati till en teknokrati, eller rent av en diktatur. Men vad är egentligen en teknokrati – och hur stor är sannolikheten att Juholts dystopiska profetia kommer att besannas i framtiden?

Fortsätt läsa Utvecklingen mot ett teknokratiskt samhälle

Kraftig ökning av könsbyten bland tonåringar

Dansk fläskexport kan gynnas av handelskrig
Användningen av hormoner för könsbyte ökar kraftigt bland ungdomar. Foto: Pixabay.

Antalet remisser till teamet för könsidentitetsutredningar på Astrid Lindgrens barnsjukhus har ökat kraftigt, rapporterar Läkartidningen (09-10/2017). Det handlar med andra ord om barn och ungdomar som är osäkra på sina könstillhörighet och som söker hjälp för att eventuellt byta kön genom hormonbehandlingar eller operationer. Mellan år 2000 och 2006 kom det bara in en handfull sådana remisser, men de senaste tre åren har utvecklingen varit explosionsartad och år 2016 registrerades en toppnotering på 197 ansökningar. Vad kan denna utveckling bero på?

Fortsätt läsa Kraftig ökning av könsbyten bland tonåringar

Totalitarismens Ursprung:
Sovjetunionen och Nazityskland

Rättegång mot Fingerprint-ägaren skjuts upp
Militärparad på Röda Torget i Moskva 1945. Foto: Wikimedia Commons.

Under mellankrigstiden etablerades världshistoriens mest dominerande totalitära regimer: Sovjetunionen och Nazityskland. Hannah Arendt beskriver i boken Totalitarismens Ursprung hur det finns flera likheter mellan uppbyggnaden av de sovjetiska och nazityska imperierna. Dessutom gör hon den viktiga observationen att fungerande nationalstater agerade som skydd för minoriteterna mot de totalitära imperiernas terror.

Fortsätt läsa Totalitarismens Ursprung:
Sovjetunionen och Nazityskland

Totalitarismens Ursprung:
Antisemitism och kolonialism

Efterfrågan dalar. Nu drämmer krisdrabbade Fingerprint
Brittiska kolonialmakten invaderar Ashanti på Guldkusten i nuvarande Ghana år 1824. Foto: Wikipedia.

Den judiska författaren Hannah Arendt var en av 1900-talets mest framträdande filosofer. Hennes referensverk Totalitarismens Ursprung är en milstolpe i litteraturen och beskriver framväxten av de totalitära regimerna i Sovjetunionen och Nazityskland. Arendts bok består huvudsakligen av tre delar: antisemitismens historia, 1800-talets kolonialism samt framväxten av 1900-talets totalitarism. På ett metodiskt sätt beskriver hon i boken hur dessa tre strömningar sakta men obevekligt ledde fram till de brott mot mänskligheten som ägde rum i de nazityska och sovjetiska regimerna.

Corgi 64 Working Congråor kontrollera Jeep NMIB uk Construction mint in låda

Corgi 73602 Berliet GLR 8 Remorque Fruehauf AMORA Ltd rödigeringa nr. 0003 av 1100

Andelen muslimer i Europa år 2050 med stor invandring. Källa: Pew Research Center.

Det ansedda analysföretaget Pew Research Center publicerade nyligen Corgi 75407 Leyland DAF Curtainside GUINESS Ltd rödigeringa nr. 0003 av 4000 om andelen muslimer i Europa. Det är en välkommen uppdatering av den förra rapporten från 2015, i vilken andelen muslimer i Sverige uppskattades till blott 4,6. Med anledning av de stora asylströmmarna har andelen muslimer nu ökat i Sverige till 8,1.

Fortsätt läsa Sverige kan ha 30 muslimsk befolkning år 2050

Morrissey övertygar på nya skivan Low In High School

Corgi 803 Gul Submarin, Nära Mint i originalruta
Morrissey. Foto: Flickr.

Under flera decennier har de vänsterliberala politiska rörelserna fått stöd av flera musikaliska storheter. Protesterna mot Vietnamkriget ackompanjerades av artister som Kris Kristofferson och Joan Baez, Thatchers konservativa regim i Storbritannien kritiserades av band som The Specials som tolkade Bob Dylans ”Maggie’s Farm”, och John Kerry fick under presidentvalet 2004 stöd av superstjärnor som Bruce Springsteen, Neil Young och R.E.M. På den högerpolitiska skalan råder dock rena öknen: här återfinns bara ett fåtal konservativa artister som Kid Rock (som är mest känd för amatörporrfilmen med Pamela Anderson), Ted Nugent (som stödjer vapenfetischisterna i National Rifle Association) och Ultima Thule (som på senare år är mest uppmärksammade för en konsert i Jimmie Åkessons trädgård). Men helt plötsligt har det skett en hierarkisk förskjutning på den musikalisk-politiska skalan: rockikonen Morrissey kommer på nya skivan ”KORGI 929 DAGLIG PLANT JETCOPTER-SUPERMANNIC EXEMPEL ” ut som kritiker mot etablissemanget och den oansvariga invandringspolitiken.

Corgi 99153 Olympic Acropolis Rally Land Rover, Mini Cooper Set Brand ny RAD

Corgi AA32911 Boeing VC-137A Stratolivr USAF Andrews AFB Ltd Ed. 0001 av 1900

Foto: Public Domain Photos.

Idag publicerade Corgi AA34706 English Electric Canberra B(I)6 WT309 A&AEE 1985 Airplansmodelll (5/11-2017) en artikel där ett antal klimataktivister förespråkar att ”demokratin måste ta en paus för att klimatet ska räddas”. Bland annat nämns diktaturen Kina som en ”förebild” för klimatarbetet. Detta är en mycket oroväckande utveckling eftersom en sådan teknokrati med diktatoriska förtecken mycket väl kan missbrukas.

Fortsätt läsa Klimatglobalisterna bekänner färg: förespråkar diktatur och nämner Kina som ”förebild”

Kris i tyska polisen: ”Vi har fienden i våra egna led”

Polisbil i den krisande tyska poliskåren. Foto: Wikimedia Commons.

Den senaste tiden har en kris uppdagats inom poliskåren i Berlin. Bland de 1200 polisstudenterna är ungefär 30 av utländsk härkomst och inom den gruppen brister lojaliteten markant mot poliskårens värderingar. Om detta rapporterar tyska Die Welt och den polska tidningen wPolityce.

Corgi AA99134 Vulcan och Victor V Bombers Force 1963 1 144

flygaGPLATS 1 72 B24D-25 LIBERATOR RUTH-LES 506TH BS 44TH BG

Vy över Barcelona mot Medelhavet. Foto: Pixabay.

Sedan 1960-talet har den politiska eliten i Europa etablerat en rad samarbeten, fördrag, organisationer och unioner med arabstaterna runt Medelhavet. Primärt syftar dessa samarbeten till att öka frihandeln mellan Europa och arabstaterna, säkra tillgången av olja från Mellanöstern och att i gengäld öka invandringen och sprida islam till Europa. Denna utveckling har skett i tysthet och bevakas i princip inte alls av massmedia. Den här artikeln belyser historiken bakom samarbetsavtalen samt hur dessa fördrag har utvecklats ända fram till våra dagar.

Fortsätt läsa Barcelonadeklarationen och Medelhavsunionen

Bakom den politiska korrekta fernissan döljs hat och övergrepp

Den politiskt korrekta fernissan håller på att flagna bort. Foto: Wikimedia Commons.

Under veckan som gick avslöjade Cissi Wallin namnet på medieprofilen som hon anklagar för att ha drogat och våldtagit henne 2006. Den misstänkte våldtäktsmannen är en känd skribent på Aftonbladet som har en utpräglat politiskt korrekt profil. Efter Cissi Wallins avslöjande trädde CORGI AVIATION AA37208 - HALIFAX B.VII, VIKY VICIOUS VIRGIN, 408 SQN RCAF fram och vittnade om att de hade blivit sextrakasserade av samma journalist. Aftonbladet hade försökt tysta ner skandalen, men tvingades till slut att entlediga mannen och tillsätta en internutredning om sextrakasserierna. Helt plötsligt hade Sverige fått en inhemsk Harvey Weinstein-skandal – och när #MeToo-kampanjen rullade fram som en lavin över de sociala medierna gick allt fler kvinnor ut med vittnesmål om självupplevda sexuella trakasserier.

Fortsätt läsa Bakom den politiska korrekta fernissan döljs hat och övergrepp

Coffret bil-Horse Citroen D.19 Autguldutes DDE jante Dinky